Financiën

Paginas over persoonlijke financiën.

Nederlands Centrum voor Financiële Informatie

persoonlijke financienHet Nederlands Centrum voor Financiële Informatie is dé website over persoonlijk financiën voor Particulieren. Alle onderwerpen over inkomsten en uitgaven voor elke soort huishouden komen aan bod. Naast tips en opinies over geldzaken, staat de website bomvol praktische en concrete informatie die elders vaak lastig te vinden is.

Betaaldata.nl

Betaaldata.nl is een recht toe recht aan overzicht zonder poespas van betaaldata van alle (daar streven we naar althans) betalingsdata van inkomsten. Of het nu gaat om salaris, uitkering, pensioen, toeslagen, studiefinanciëring of subsidies en teruggaven van teveel betaalde belasting, premie of dienstverlening, op betaaldata.nl kun je per rubriek en per instantie opzoeken wanneer je geld ontvangt. Hanidg om te weten voor je maandelijkse planning, of als je even krap bij kas zit.

Incassodata.nl

Op Incassodata.nl kun je snel en eenvoudig opzoeken wanneer er vaste lasten worden afgeschreven. Net als betaaldata, maar dan met uitgaven. Alle informatie omtrent de incassering van vaste lasten zoals huur, hypotheek, energie en verzekeringen staan per rebriek georganiseerd op deze site. Altijd handig om je uitgaven te plannen, of om er voor te zorgen dat er tijdig genoeg saldo op je rekening staat. Voorkom roodstand, en check de incassodata van al je uitgaven.

Pensioenverzekeraars.nl

Je pensioen verzekeren, dat zouden meer mensen moeten doen. Alleen vertrouwen op de AOW is niet verstandig zo is gebleken. Ooit leek de pensioenleeftijd van 65 jaar onaantastbaar. Na jaren waarin vervroegd pensioen en vervroegde uittreding in combinatie met gouden handdrukken de normaalste gang van zaken was, leven we nu in een tijd waar de koek op is. De pensioenleeftijd wordt steeds verder opgeschroefd en de pensioenen niet of nauwelijks geindexeerd. Van alleen een AOW uitkering kun je nauwelijks of eigenlijk gewoon niet rondkomen. Als er aanspraak is op een bedrijfstakpensioen dan is dat mooi natuurlijk, maar dat is altijd minder als het salaris wat je ontvangt. Zorg er dus voor met een pensioenverzekering dat je genoeg geld hebt, wanneer je dat nodig hebt.

Normbedragen.nl

De site normbedragen is voortgekomen uit de verplichting van het jaarlijks invullen van een formulier voor de rechtbank voor bewindvoerders. Op dit formulier moeten allerlei kostenposten worden verantwoord. Om zeker te zijn dat er geen vragen worden gesteld, is het wel zo fijn als je weet wat de normbedragen per rubriek zijn. Zoals dit formulier, zijn er tal van situaties waarin de overheid meekijkt naar jouw inkomsten en uitgaven. Denk aan de belastingdienst, DUO of het UWV. Met normbedragen.nl proberen wij duidelijkheid te creeren in het woud van normbedragen die jaarlijks of halfjaarlijks worden vastgesteld door vele instanties.